A Pancsoló kislány című dal örök klasszikus. De ugyan miért is ne strandolhatnánk télen is?!

Kevés lazítóbb dolog van így, tél közeledtével, mint elnyúlni a meleg vízben és relaxálni kicsit. Ezt még fokozhatjuk, ha egészségünk érdekében gyógyfürdőket keresünk fel.

Összeállításunkban öt kiváló, de kevésbé ismert vidéki, fedett fürdőt ajánlunk. Arra is figyeltünk, hogy a gyerekesek se járjanak pórul, ha meglátogatják valamelyiket. És nem utolsó sorban: a kisebb fürdőhelyek előnye, hogy nem szállhatnak el annyira az áraikkal.

Bátran kijelenthetjük, hogy ár-érték arányban ezek a fürdők magasra teszik a lécet. Modernek, tiszták, szépek, minden korosztálynak kínálnak valamit, és emellett megfizethetőek. Mindenhol van kedvezményes belépési időszak, valamint pénztárcabarát családi jegy. A 3 éves kor alatti gyerkőcöknek pedig ingyenes a belépés. (De figyelem, gyerekeket a gyógyvízbe ne engedjünk!)

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

Az ősszel rendezett Év Fürdője szavazáson ez a fürdő nyerte el Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 címet.

Kecskeméttől 50 kilométerre épült meg néhány éve ez a mediterrán hangulatot idéző, háromszintes, téli (és nyári) vízi birodalom. Kilenc medencéjük közt élménymedence, több gyógymedence, pancsoló és pezsgőfürdő is van. Óriási méretéről beszéljenek a számok: 1200 személyes öltözővel és több, mint 700 m²-es pihenő galériával büszkélkedhet.

Szaunaszigete egy infra-, egy aroma és egy finn szaunából áll merülőmedencével és érdekes, barlanghatású zuhanyfülkével. Rendszeresen tartanak felöntéseket.

A gyógyászati központban gyógysó-szoba, valamint krioszauna is működik. Ez utóbbi a hagyományos szauna ellentettje: a hőmérséklet mintegy 30 másodperc alatt csökken -20 Celsius fokról akár -170 Celsius fokra, majd az elért hőmérséklet 1-3 perces időtartamig változatlan marad.

A felnőtt belépő ára 1800 Ft. Tájékozódni itt tudtok.

cserkeszolo2

cserkeszolo

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

Kisújszálláson, Szolnoktól 50 km-re nyugatra, a 60-as évek végén épült strandfürdő, amelyet folyamatosan bővítettek, ám sokáig megmaradt helyi jelentőségű fürdőnek. 2011-2012-ben uniós segítséggel a fürdő teljesen megújult: nőtt a fedett medencék száma, emellett számos wellness szolgáltatással, sportolási lehetőséggel bővült. Külön gyógyászati részlege is van, ahol OEP finanszírozott kezeléseket is igénybe lehet venni.

Öt fedett medencéjük között a gyógyvizes medencék mellett jacuzzi, csúszdamedence és pancsoló is található. A fürdő területén a két kültéri medence mentén sportpályák, sőt még egy csónakázó-tó is van csónakázási és vizibiciklizési lehetőséggel. A kínálat tehát csöppet sem szegényes. A szaunavilág nagyon korrekt, még szaunabárral is fel van szerelve.

A felnőtt napi belépő ára 1100 Ft. Elérhetőséget, további információkat itt találtok.

kisujszallas2

kisujszallas3

Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő

Hajdúszoboszlótól alig húsz kilométerre nőtt ki a földből néhány éve ez a 3500 m² fedett fürdővilág. A fürdő környezete sem mindennapi, a Semsey-kastély parkján át lehet bejutni.

Balmazújvárosban a már 1951 óta üzemelő gyógyvizes strandot a 2000-es évektől fejlesztik folyamatosan. Mára teljes gyógy-, wellness- és szabadidő komplexum és ökofürdő, a maga 1300 m² vízfelületével.

A fedett részen élmény- és gyógymedencék, jacuzzi, bohócfigurás pancsoló és egy játszóház is helyet kapott. Szauna falu elnevezéssel tagadhatatlanul impozáns szaunavilágot hoztak itt létre. Igazi kuriózum a több száz éves finn ezüstfenyők felhasználásával megépített kültéri rönkház szauna. Szaunamesterek felöntéseket is tartanak.

A felnőtt belépő 1450 Ft. További információk a fürdő honlapján olvashatók.

balmazujvaros2

balmazujvaros3

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

Az agárdi termálfürdő a legfiatalabb az itt felsoroltak között. 1984-ben nyitotta csak meg kapuit, ekkor bukkantak ugyanis a mélyben az 58ºC-os gyógyhatású vízre a Bika-völgyben. Az utóbbi 15 év többszöri, komoly fejlesztéseinek eredményeként egyedi kivitelezésű, kupolás létesítmény épült, plusz medencékkel, élményelemekkel és kültéri csúszdaparkkal bővült a kínálat.

Mindemellett egy korszerű – bár nem túl nagy - szauna kertet is létrehoztak, ahol rendszeresen tartanak szaunafelöntéseket. Gyógyászati kezelések is igénybe vehetők.

Hatalmas zöld terület tartozik a fürdőhöz, ahol kialakításra került egy óriási, 500 m²-es játszótér és kalandpark - a nagyobbaknak. Ez persze télen kevésbé érdekes információ, de elég egyedülálló a maga nemében. Télen az épületen belüli játszóházat lehet igénybe venni külön díj fizetése nélkül.

A felnőtt egész napos belépő 2700 Ft-ba kerül. További információk a fürdő honlapján.

agard

agard3

 Tamási Termálfürdő

A Siófoktól délre található fürdő Tolna megye egyik legmodernebbje lett a 2011-es bővítés után. A fedett részen összesen 12 medence található: kalandmedence, babapancsoló, élménymedence, jacuzzi, csúszdamedence és egy külön akadálymentes ’Ability’ fürdőrészleg. Az első emeleten, zöldtetős terasz által közrefogva két termálmedencében és egy meleg vizes relax medencében fürdőzhetünk.

A gazdag szaunarészlegen sóbarlangot is találunk, és szaunaszeánszokat is szerveznek. A honlap tanúsága szerint hamarosan megnyitják a gyógyászati részleget is.

Hét hektáros területen helyezkedik el, tavasztól-őszig számos sportolási lehetőség is adott. A termálfürdő egész évben igyekszik nem megszokott módon szórakoztatni: koncerteket, csúszda versenyeket, hab- és fény partikat, Halloween partit, karácsonyi- és szilveszteri partikat rendeznek itt.

A felnőtt belépő itt 2700 Ft. A honlapon megtaláljátok a részleteket.

 tamasi

tamasi2

 

"Jaj, úgy élvezem én a strandot
Ottan annyira szép és jó,
Annyi vicceset látok, hallok
És még Bambi is kapható..."

Kellemes feltöltődést kívánunk! Írjátok majd meg nekünk a tapasztalatokat.

A fotók a gyógyfürdők saját honlapjáról származnak.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found