A múlt hétvégi kibírhatatlan kánikulában kipróbáltuk Budapest legfiatalabb strandját, az alig 26 éves Paskál strandfürdőt.

Kijelölt parkolója meglepően kicsi, a környező utcákban tudtunk csak parkolni. A tömegközlekedés egyébként viszonylag jó, a 77 és 82 trolik járnak erre.

Természetesen óriási tömeg volt, reggeltől késő délutánig kígyóztak a sorok a jegypénztáraknál. Egyébként a sor viszonylag gyorsan haladt, nem kaptunk napszúrást, mire beértünk.

Az árak tűrhetőek, nagyvárosi viszonylatban: 1200 Ft/fő, gyermekeknek 3 éves korig ingyenes. Műanyag karórás beléptető rendszer van. Az értékmegőrző is ezzel működik, 500 Ft-ért válthatunk egyet. Ha zárható szekrényt bérelnénk, azt is megtehetjük 500 Ft-ért. A tavaly átadott szaunát ingyenesen lehet használni.

Belépve a területre, két oldalt hosszú faházak, ezek a női- és férfiöltözők a hozzájuk tartozó vizesblokkal. Elég szerény, szoc-os időket idéz. A belső zuhanyzók száma kevés.

paskál öltöző

                                                                                                                                                                    paskál vizesblokk2

                                                        fotó: www.paskalstrand.hu

Kevés büfé van, így ott garantált a hosszú sorban állás :( Az árak mint egy átlag strandon, de nem túl drága.

Két medence található itt, egy nagy, 1100nm-es iker strandmedence, mely 1 m – 1,7 m-ig mélyülő, és egy kisebb, 20 cm -50 cm-ig mélyülő gyerekmedence. A standot a meleg vizet kedvelőknek ajánljuk, ugyanis előbbi 26 °C, utóbbi 30 °C-os.

paskál strand

                                                                   fotó: www.paskalstrand.hu

A víz nátriumot is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos-kloridos hévíz, melynek fluoridion-tartalma is jelentős.

paskál

                                                              fotó: www.paskalstrand.hu

A medencék közötti területen találhatóak az értékmegőrző szekrények, ami praktikus, hiszen pénzre úgyis a büfésor felé menet van csak szükség.

A strand kifejezetten gyermekbarát: játszótér, homokozó, a pancsoló felett kifeszített árnyékoló található. A gyerekmedencében kétféle csúszda, kisebbeknek és nagyobbaknak.

A strand területe szépen parkosított, de sajnos kevés az árnyékos rész. Célszerű egy manapság divatos, félig nyitott strandsátrat magunkkal vinnünk.

A fürdőterület szélén található a sportpálya lábtenisz-pályákkal, valamint a fitnesz park. A gépek jó állapotban vannak, mi is kipróbáltuk.

A tavaly meghirdetett újabb nagy, budapesti fürdőfelújítás most ezt a strandot is érinti. Már ősszel elkezdődnek a munkálatok, melynek nyomán 5-6 medencésre bővül majd a hely, és lesz fedett része is, hogy egész évben látogatható legyen.

Kellemesen eltöltöttünk ott néhány órát, de tény, hogy a strandot inkább hétköznap ajánljuk, hétvégén elég tömött. És kérdés, hogyha még több medence vesz el majd belőle teret, vajon hová férnek a plédek, törölközők?!

Táblázatos értékelésünket itt olvashatjátok.

További képeket és információt a Paskál honlapján találtok.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.

People in this conversation

  • Guest - Csaba

    Legalább arra vehettétek volna a fáradságot,hogy mielőtt posztoltok valamit,saját és ne rendszerváltás előtti fényképeket töltsetek fel.A képen látható fák mára már oriásfákká nőttek és igenis nagyon sok árnyékos hely van. Büfé tényleg nincs sok,csak egy egész sor,ami kb 6-7 különféle kiszolgáló egységből áll,Van külön fagyis és koktélos pavilon,minek több,hogy jövőre ne nyisson ki,mert hiába vannak sokan,sorok egyáltalán nincsenek a büfék előtt. Ami viszonylag fogy,az a sör,limonádé és lángos. Szauna sem tavaly nyílt meg hanem minimum 3 vagy 4 éve....de hát ezeket honnan is tudnátok amikor a lábatokat se tettétek be a helyiségbe...ugye ugye? :)

  • Mindenki véleménye fontos: a tiéd is az, nemcsak a miénk. Nekünk két hőségriadós napon is ugyanezek voltak a benyomásaink, de jó tudni, hogy ez nem egy általános állapot. Köszönjük meglátásodat!