Kinek ne lenne kedve egy kellemes habos-illatos fürdőhöz egy ilyen modern fürdőkádban? Vagy gondoljunk csak bele: az olyan családban, ahol gondot jelent a kisgyermek kézmosásra szoktatása, mekkora ösztönző erővel bírna egy ilyen csap?

Az American Standard csoporthoz tartozó DXV, mely luxus fürdőszobai és konyhai kiegészítőkkel, szerelvényekkel foglalkozik, idén nyáron megalkotta újabb, hét dizájnere által megálmodott DXV modellcsaládját.

3d csap1

3d csap12

3d csap3

Ránézésre fizikai képtelenségnek tűnhet, a darabok mégis működőképesek. 3D nyomtatási technikával megalkotott, fémből készült különlegességek ezek: lézersugár, hő és nyomás segítségével formázzák meg az anyagot. Egy csaptelep több ilyen rétegből áll, és ezután még csiszoláson, polírozáson is átesik.

Ez az eljárás teszi lehetővé azt, hogy a hagyományos, csőszerű formát felválthassa a rácsos, csavart minta, a rétegelt szerkezet. Tisztára, mintha művészi alkotások lennének…

3d csap2

3d csap22

Átlagosan egy nap alatt készül el egy darab. Emiatt első körben exkluzív bemutatótermekben tűnnek majd fel ezek a csaptelepek, és egy szűk réteg részére lesz csak elérhető. Az árak még nem publikusak, de egyesek 12-20 ezer dollár között tippelik.

Az információ és a képek forrása: http://www.americanstandard-us.com/ 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found