A Remotte team fiatal mérnökökből álló feltaláló csapat, egy portugál és kaliforniai székhelyű vállalkozás. Különböző applikációk tervezésével és értékesítésével foglalkoznak. Legújabb projektjük ’víz alatti szabadság’ szlogennel fut. Ez a NautilusVR, ami egy valóságos merülés élményt nyújtó, víz alatti virtuális valóság headset.

nautilusmedence 

A NautilusVR működés közben.

Lényege, hogy virtuális merülőhellyé alakítja át a szemünk előtt akár az uszoda vizét. A Remote LLC koncepciója: egy egész arcot fedő speciális búvármaszkba kell elhelyezni az okostelefont, ami gyakorlatilag a nézelődő elé vetít egy valós víz alatti tájat. Nem kell külön légzőkészülék, ez ugyanis csak egy légzőcsővel működik. A felszínen lebegve kell úszni, mint egy sima nyaraláson. Az applikáció előnye, hogy bármilyen kis medencében élményt nyújthat ez az időtöltés.

 nautilusvr

A Nautilus szerkezeti ábrája.

A készülék alkalmas arra, hogy érzékelje a fej mozgását, így aztán tényleg úgy lehet nézelődni, mint a tengerben. Ráadásul több helyszínt digitalizáltak, így aztán megoldható, hogy egyszer Ausztrália mellett merülgessen az ember, máskor pedig szétnézzen valami hideg vízi élőhelyen. Az biztos, hogy az Antarktisz felszín alatti világát máshogy nem lehet megnézni egy szál fürdőruhában... J

Az alkalmazást ki lehet egészíteni számos egyéb funkcióval. Például lehet feliratozni a látottakat, így a nézelődő gyerekek megtanulhatják, milyen halak úszkálnak a szemük előtt.

Ez egy érdekes kezdeményezés, és a jövőben kiderül, mennyire van rá igény. Az igazi élmény azért biztosan lényegesen jobb.

A termék ára nagyjából húszezer forint, ami lássuk be, egy ilyen virtuális valóságot teremtő holmiért nem is olyan sok.

További információ a team weboldalán található.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found