Friss ropogós jelentésben közöl riportot az Európai Környezetvédelmi ügynökség (EEA). A riport 2016-os adatokon alapul, a fürdőhelyek vizének minősége folyamatosan javul egész Európában. Ahogy kiadványukban írják, ez nem véletlen, hanem szakértők folyamatos kemény munkájának eredménye. Nézzünk néhány adatot ebből a riportból.

A magyar fürdővizek közel kitűnőek

Egy interaktív térkép segítségével böngészhetjük az adatokat, jó segítség nyaralás tervezése előtt. A hazai helyzet elég jó, pár kivételtől eltekintve a mert adatok alapján a fürdővíz minősége kitűnő, de pár helyen a mérés nem megoldható, vagy biztosított. Hol mértek gyenge minőséget? Gergelyiugornya környékén, Tiszakécskén, Makón. Ők pirosak a térképen és új belépők, korábbi jelentésben nem voltak ebben a kategóriában. 2015-ben egy helyet soroltak be a gyenge minőségű vízzel, de mára ők is javítottak. Ezek nagyon jó hírek.

2016 Mo

Irány a tenger, bármerre

Az Európában utazni vágyók bármely irányba indulhatnak. A legkritikusabb adatok Albániából érkeztek, egyelőre nem a legnépszerűbb úticél a magyar nyaralóknak, de Horvátország, Görögország, Olaszország vízpartjai továbbra is tökéletesek.

bathing water 2017a LR

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found