Több ezer gumikacsa startolt ma 14:00-kor a Lánchídról. Második alkalommal került megrendezésre a Kacsafutam. Ez nemcsak jópofa hóbort, hanem jótékonysági esemény is egyben. Az úsztatás az UNICEF Magyarországot támogatja a nevezési díjból befolyt összeggel.

Az idei kacsafutam nem indult számomra jól, ugyanis a villamoson, amin épp a rendezvény felé tartottam, rosszul lett valaki. Ezen nem is igen csodálkozom, iszonyú hőség volt ma is… Az a tíz perc, amit viszont emiatt késtem, pont elegendő volt ahhoz, hogy a rajtról lemaradjak, valamint sok használható képet se tudjak készíteni a futamról.

Mire a verseny helyszínére, a Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszra érkeztem, a Várkert Bazárhoz, már csak a futam legvégét kaptam lencsevégre. De, hogy azért legyen elképzelésünk, hogyan is tették vízre a szervezők idén a közel 100.000 db sárga gumikacsát, ezért halásztam egy tavalyi fotót a kedvetekért a netről (itt ugyan még "csak" 54ezer kacsa sárgállik).

kacsafutam indulas

START                                    fotó: www.szeretlekmagyarorszag.hu

A célegyenesben lévő gumikacsa gyűrűt még azért épp elcsíptem; szépen, viszonylag egy kupacban úsztak az árral lefelé.

kacsafutam celegyenesben

A gumikacsák végső hajrája a Dunán.                        fotó: wizesblog

A szervezők igyekeztek aztán minden kacsát kihalászni a vízből. Végül az Erzsébet hídon jócskán túljutva sikerült ez csak nekik.

Dicsérendő, hogy az összeszedett kacsák nem a szemétbe mennek, hanem bedarálják és játszótér alapanyag lesz belőlük.

Az érdeklődő a nyár folyamán, a hivatalos honlapon feltüntetett „kacsalelőhelyek” valamelyikén vagy online tudta beszerezni saját hápiját 999 HUF/darabáron. A wizesblog is indított kacsát az idén :)

kacsafutam w kacsa2

A wizesblog hápija a West End tetőteraszán, napfürdőzve.             fotó: wizesblog

A futam vége után már egy órával elérhető volt az első száz befutó sorszáma a honlapon. Gazdáik hasznos nyereményeket nyertek – nyaralás, utazás, tablet és különféle vásárlási utalványok. Mi nem voltunk köztük, de a fő cél a gyermekek segítése volt.

A futam élő közvetítését a két híd közötti partszakaszon, a nagyjából 50 méterenként kihelyezett hangszórókon bárki figyelemmel kísérhette.

A verseny után a gyönyörű Várkert Bazár Öntőház udvarán, a rendezvény részeként ingyenes koncertet adott Mujahid Zoltán, majd az Anna and the Barbies zenekar. Ez utóbbi igazán igényes volt: jó volt a hangosítás, és az énekesnő sem hazudtolta meg önmagát, extravagáns megjelenésével, dinamikájával és közvetlenségével - a színpadról is lejött, és elvegyült a hallgatóság között.

Egy drágább büfé is üzemelt a helyszínen, de szerencsére az udvaron felállított több méter magas gumikacsa hasánál egy ivókút is üzemelt, amit lelkesen látogattunk is.

Nem volt nagy tömeg sem a verseny, sem a koncertek alatt. Kényelemsen befértünk az Öntőház udvarába. Ez talán a hőségnek is köszönhető. Sok család egyébként gyerekkel érkezett, kellemes hétvégi kikapcsolódásnak betudva a részvételt.

Íme innen is néhány fotó a wizesblog-tól.

kacsafutam bazar

Egy kisebb felállított kacsa a Várkert Bazár külső teraszán, a VIP részlegen.

kacsafutam helyszin

Az Öntőház udvara: a koncertekhez gyűik a nép.

kacsafutam kacsa 

Életkép a tikkasztó hőségben.

kacsafutam kacsa2

A Kincs - egy kislány saját kacsája.

kacsafutam plakat

A Küldetés - plakát a színpad mellett.

kacsafutam koncert

Anna and the Barbies - Pásztor Anna első "jelmezében".

kacsafutam koncert2

Anna and the Barbies - Pásztor Anna harmadik "jelmezében".

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found