poharEgyre több a kétely és a fogyasztók már eligazodni se tudnak ebben a témában. Az bizonyított, hogy nem olyan stabilak a műanyag termékek, napfény, hő hatására a kötések felbomlanak, a szerkezet sérül és fizikailag is leválhatnak részek egy műanyag termékből.

Csak gondoljunk az alábbi példákra: nyári napra kirakott kerti szék, BpA palackok, műanyag szatyrok. Egyes gyártók például a sport, vízszűrő-kancsó készítők, az otthoni szóda készítő eszközök műanyag palackjaira már ráírják, hány évig érdemes a terméket használni, aztán biztonsági okokból érdemes lecserélni őket.

"A Nature Communications lapján közzétett munka eredménye szerint a BpA-mentes műanyag palackokban sokszor megtalálható BHPF sem teljesen veszélytelen, ez ugyanis éppen ellenkező hatást vált ki. Amíg az Európai Unióban jelenleg is vizsgált biszfenol A az ösztrogénhez hasonló hatást fejt ki egyes sejteknél, addig a BHPF az élesztősejtek esetében blokkolja ezt a hormont... A kínai szakemberek ezért arra is kíváncsiak voltak, hogy mennyiben mutatható ki a BHPF jelenléte az emberi szervezetben, itt pedig 100 diákból 7 jelzett pozitív eredményt, a bevizsgált három BpA-mentes bébi üvegből vett vízminta pedig szintén tartalmazta azt. " (Forrás: Sg.hu)

Ha teheted, válaszd az üveget, nemcsak a műanyag veszélyeitől véded meg magad és a családod, de a környezeti terhelés is alacsonyabb.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found