theodora

A Theodora bemutatása valahogy eddig kimaradt, pedig egy elég népszerű és ismert márkáról van szó.

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. palackozza, forgalmazza. A cég neve ezen kívül még sok más ásványvízhez is köthető (Perrier, Nestlé, AquaPanna, S.Pellegrino), francia és olasz eredetű vizeket importálnak Magyarországra.

A Theodora ásványvizek a Balaton-felvidéki Káli-mednecéből származnak.  A Theodora Kereki elnevezésű, szénsavval dúsított (és enyhén dúsított) változatot a mindszentkállai Theodora Kereki kútból hozzák a felszínre, míg a Theodora Kékkúti, szénsavmentes természetes ásványvíz Kékkútról való.

Összetételét tekintve a két víz hasonló, enyhén szulfátos jellegű. A szénsavmentes Kékkúti azonban viszonylag magas ásványi anyag tartalmú (1600 mg/l), magas kálcium (280 mg/l) és hidrogénkarbonát (1110 mg/l) tartalommal bír. A szénsavas Kereki közepes oldott ásványi anyag tartalmú (904 mg/l).

Palackjuk, címkézésük korrekt, a honlap információ-gazdag. Megbízható víznek tartom. (Bár ez tipikusan jöhet abból az emberi "hibából" is, hogy a Kékkúti Zrt. sokat költ marketingre, emellett sokszor feltűnik a nevük különböző sportesemények kapcsán szponzorként.)

Az ásványvizek részletes összetételét megtaláljátok táblázatunkban.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found