Végre a wizesblog is ellátogatott a Váci utcai Icebar Budapest-be néhány héttel ezelőtt. A hely 2011 őszén nyitott, hazánk első jégbárjaként. (Egy évvel később konkurenciájukként - szintén a sétáló utcában - kinyitott az Icy Penguins Bar is, de ők ma már nem léteznek.)

Kíváncsian indultunk neki egy ötfős társasággal. Kaptunk a bejáratnál egy–egy hosszú, meleg, kapucnis pancsót, és beléptünk a -3 - -4 fokos hidegbe. Odabent félhomály fogadott, a jégszobrok és a bárpult volt csak megvilágítva.

A bejáratnál egy rénszarvas fejet megidéző jégtömbbe ütköztünk, amivel fotózkodni lehetett.

icebar szarvas

A bárpulton egy óriási paprika, vodkás üveg, női felsőtest jégszobor. Ez utóbbi ún. italcsúszdaként funkcionált: a tetején, a nyakánál egy tölcséren keresztül lehetett az italt beletölteni, és a mellbimbón keresztül meginni. Egyikünk sem próbálta ki, nem voltak a fiúk bevállalósak.

A falak szabályos, faragott jégtéglákból voltak, itt-ott faragott tengeri halat ábrázoló jégképpel. Volt még részlet-gazdag Titanic, ősember, arcképek. A színes jégakvárium marha jól mutatott élőben.

icebar akvarium

Leülni nem igazán lehet. Volt ugyan két pad, meg egy trónszerűség (felette nagy mikulás fej), de nem hiszem, hogy bármelyik hosszú távon kényelmes lehet, emellett le sem tudtunk volna egyszerre ülni. Asztalként a falak mentén elhelyezett jégpult szolgált, ott lehetett ácsorogni.

icebar tron

Itt úgy van, hogy a belépőjegy előre tartalmazza az ital árát. Egy itallal 3000 Ft, kettővel 3900 Ft, hárommal 4500 Ft-ba kerül. Két alkoholmentes itallal 3000 Ft.

6-7 fajta pálinka vagy vodka alapú alkoholos koktélból és 3 típusú alkoholmentes variációból választhattunk. Ezeket guszta kis jégpoharakban szolgálják fel, nagyjából 5 cl italt tartalmazhatnak. (Reméltük, hogy a használt poharakat elolvasztják és nem újra fagyasztják…)

icebar poharak

A koktélok fantázianevei néhol kissé erőltetettek. Pl.: a Ne tapizd a hógolyómat! elnevezésű, ami egyébként pálinka, narancslikőr, licsiszirup és narancslé keveréke.

A helyiség nagysága amúgy némi csalódást okozott: mindössze 20-25 nm-es volt az egész, és amikor bejött utánunk egy másik társaság, már kerülgettük egymást.

Egyébként nincs időkorlátozás, mindenki addig marad, amíg szeretne – illetve, amíg le nem fagy a keze J Nem tudom, így hogyan oldják meg, hogy egyszerre ne legyenek túl sokan a bárban.

A személyzet segítőkész volt, de nem azok az igazi, nagy dumás, vendéglátós fajták.

Állítólag 35 tonna jégből készült az egész, egy többszörösen díjazott magyar jégszobrász keze műve. Mondták, hogy a szobrokat néhány havonta cserélik, ezért érdemes újra ellátogatni a bárba a jövőben. A hangulat tényleg érdekes, a jégszobrok különlegesek, de abban egyetértettünk mindannyian, hogy a magyar átlagfizetéshez mérve azért drága a hely.

Sokkal jobb lenne, ha az italokat viszonylag normális áron adnák, emellett lenne egy alap belépő díj. Akkor talán szívesen iszogatna itt egy-egy baráti társaság.

Egy valamiben azért biztosak lehetünk: itt nem vizezik az alkoholt.

A mellékelt fotókat a wizesblog készítette. További információt, fényképeket a hivatalos honlapon találtok.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found