A minap észrevettem ezt a kicsi, gusztusos üveges kiszerelésű Perrier vizet az egyik kis boltban. Nem ismertem ezt a márkát, de utánaolvasva kiderült, hogy világszerte elismert minőségű. Vize a Montpellier környékéről, Dél-Franciarszágból származik a Source Perrier forrásból. Dúsított víz, a cimke szerint a forrásból származó szén-dioxidot tartalmazza.

perrier

Megbontva én túlságosan szénsavasnak találtam (nem csoda, hiszen 6000 mg/l a CO2 érték, ami kmagasló az eddig vizsgált vizek közül), de a kinyitás utáni napon már kevésbé pezsgett, így jobban lehetett ízlelgetni is: határozott, telt ízt nyújt és hagy sokáig a szájban. Kellemes.

289 Ft-ért jutottam hozzá a 0,33 l-es kiszereléshez, azaz a drágább vizek közül való.

A palack kis méretéből adódóan elég kis címkén állnak az összetételére vonatkozó adatok több nyelven is, az üveg hátoldalán. De érdekes, hogy egy 2X2 cm-es címke is rá van külön ragasztva, amin csak magyar nyelvű szövegezés található. Többek között ezen áll, hogy az ásványvizet Magyarországon a Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmazza. Na, ez egy mini betűkkel megírt tájékoztató, épp ezért a biztos olvasás érdekében nagyítóval is átfutottam, mert ezen bizony más arányú összetétel-adatok találhatóak. Nem nagy a különbség, de azért megemlítendő és furcsa ez az eset. Én mindenesetre ez utóbbit töltöttem fel ásványvíz-adatbázisunkba.

Az üveg érdekessége, hogy címkéjét Andy Warhol nevével futtatják, azaz feltételezem, hogy az egykor reklámrajzolóként kezdett híresség tervezhette az emblémát. A Perrier hivatalos honlapjára fellépve azonban nem találtam ennek nyomát, de tény, hogy többféle limitált, különleges dizájnnal gyártott palack is szerepelt jelenleg is a honlapon. Elképzelhető, hogy ez egy régebbi darab.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found