Az előbb bemutatott Nanna Immunium mellett a termékcsalád egy másik funkcionális vize ez a Sport pH>10 névre hallgató lúgos víz. Szintén a hajdúsámsoni víznyerőhelyű Főnix ásványvíz az alapja, amit elektromos technológiával kezeltek. Ez egy kifutó termékük, de még beszerezhető néhány boltban.

A gyártó lúgos vizei között a honlapon már csak a Nanna AquaAlfa Lúgos pH>10 víz és a Nanna Lúgos pH>9,5 víz szerepel. Előbbit méregtelenítéshez, utóbbit öregedés jelei ellen ajánlják.

sportA most tárgyalt lúgos víz fél literes kiszerelésű, palackja egy súlyzót formáz. A gyártó sportolás, nehéz fizikai munka után ajánlja. 290 Ft-ért jutottam hozzá.

Nekem határozottan nem ízlik, pedig kellemesen selymes ízt hirdetnek a palackon. Valamilyen fura mellékízt tapasztalok, ahányszor belekortyolok. Megkóstoltattam mással is, de az ileltő nem találta kellemetlennek. Ízlések és pofonok...

Az üvegen egyébként ez a szöveg (is) szerepel: "Rendkívül optimális ásványianyag-összetételének és módosított molekulaszerkezetének köszönhetően, a gyomorsav nem tudja teljes mértékben közömbösíteni, így emelheti a szövetek pH értékét, lúgosít, segítve az oxigén felvételét." Ez marha érdekesen hangzik, de olyan humbuk szaga van, ezért rákerestem a google-ban is, van-e róla valamilyen írás. Ezt a pár éve megjelent érdekes cikket találtam róla egy biológiai tévhitekkel foglalkozó blog-on. Na, erről ennyit :)

A víz összetételét beírtuk táblázatunkba.

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found