Ha már egyszer írtam a minap a Mizséről, maradjunk a Magyarvíz Kft. egy másik termékénél, a Primavera ásványvíznél – az olasz szó tavaszt jelent. A dolog persze csalóka. Ez egy import víz, a Kft. csak a magyar forgalmazó. Eredetileg a San Benedetto vállalat palackozza, víznyerőhelye pedig az olasz Guizza forrás.

Ennek megfelelően árban nem veheti fel a versenyt a lajosmizsei kútból származó Mizsével vagy Zafírral. 1 literes kiszerelésben 79 Ft-ért vettem a Tesco-ban, míg felsorolt társait már 55 Ft-ért elvihetjük.

primavera

Ami miatt viszont nagyon szimpatikus lett a termék, az az, hogy az 1 literes kiszerelést EASY palackban forgalmazzák: újrafelhasznált PET alapanyagból készül; gyártása során 30%-kal kevesebb szén-dioxid kibocsátás történik és 13%-kal kevesebb energiát használnak fel.

Emellett az üveg alakja is érdekes: mintha súlyzót formázna, emiatt könnyebb a fogása is.

Az ásványvíz íze teljesen semleges. Enyhén lúgos kémhatású, ami jó hatással van szervezetünkre. Alkalmas nátriumszegény diétához (nátrium tartalom: 6,5 mg/l), emellett igen alacsony oldott ásványianyag-tartalmú (412,5 mg/l), ezért a forgalmazó rendszeres napi fogyasztásra ajánlja, hivatásos sportolóknak is.

Véleményem szerint azonban érdemes váltogatni a fogyasztott vizeket - akár szűrt vízzel kombinálni -, mert a kevés ásványi anyag tartalom sem feltétlenül jó.

A víz összetételét megtaláljátok táblázatunkban.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found