twinning_green_tea

Igazán tetszetős, 1 literes csomagolással találkoztam a héten a munkahelyemhez közeli kisboltban. A Twinnings felirat igazán jó teára utal, nem valami giccses ízözön.

A Twinings Green Tea márkázott terméket a Bor és Víz kft forgalmazza itthon, bár a honlapjukon ez a termék nem szerepel. A magyar címke szerint Twining Zöld Ice Tea, kicsit csavaros, mert nincs s betű a szó végén és a magyar és angol szavakat is tartalmaz egyaránt.

Hát nem volt könnyű utána nézni a tea leírásának. A flakon szerint ásványvízzel készült, színezéket és tartósítószert nem tartalmaz. A gyártó olasz honlapja szerint hegyvidéki forrásvízzel készült, a hazai forgalmazó Norda ásványvizeket is forgalmaz kishazánkban.

A pontosítás végett írtam nekik emailt, hogy pontosan milyen ásványvízzel készült, még nem jött válasz tőlük. De valószínűleg az olasz Norda van benne.

Az ital íze egyábként teljesen jó, én nem akarok elrugaszkodni, de tök jó. Akik Nestea és hasonló termékeket fogyasztanak, mindenképp érdemes kipróbálniuk. A termék cukrot is tartalmaz. Ez 6g/dl. Nem sok, egy 11g/dl-t tartalmazó kólához vagy narancsléhez képest.

A Norda ásványvíz összetételét felvettük adatbázisunkba. (Fotó: Nagy Gábor)

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found