vittel mineral waterSikerült egy méregdrága vizet leemelni egy prágai trafik polcáról. A neve Vittel és nagyon piros!

Az ára majdnem 50 cseh korona volt, ami több mint 500 HUF.

Megnézegettem a címkéjét, Ausztráliában forgalmazzák. Hoppá! Ki hozta el ide? Vagy csak a címke ilyen univerzális? A Nestlé csoport tagja, a tartalma a francia Bonne forrásból származik. A csomagoláson lévő betűk szerint, ha Dél-Ausztráliában leadom az üres palackot, 5 centet visszakapok. Mi a logika ebben a pár ezer km távolságban? Megéri a vizet ilyen távolságban utaztatni?

Az összetétele alapján teljesen átlagos, alacsony nátrium és nagyon magas kén tartalmú víz.

A Decathlon honlapján találtam hasonló nevű és megjelenésű vizet, de teljesen más összetétellel. Ez egy francia eredetű, igazi világmárka, nagyon tetszetős csomagolásban. Otthon a Culinarisban lehet kapni.

"Dominique Sautré gazdálkodó az ásványvizéről híres Vittel község mellett a Vogézekben gazdálkodik, tevékenysége során tekintettel kell lennie arra, hogy a település mellett több mint négyezer hektár a Vittel ásványvíz (most már Nestlé-érdekeltség) vízbázisához tartozik, így kiemelt figyelmet kell fordítani a nitrát- és növényvédőszer-terhelésre. Mint előadásában elmondta, a Vittel a vízminőség védelme érdekében korábban sok termőföldet is felvásárolt, amit utána bérbe adott, de csak legeltetésre – és hogy biztosan meg tudja venni a területeket, a szokásos piaci ár kétszeresét kínálta a gazdálkodást felhagyni szándékozóknak." - olvasható a 6. Víz világfórum témáinak egy kivonatában.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found