edessa_vizesesEddessába látogattunk el, ami az előzetes híresztelések szerint különbözik minden görög várostól, nevezetesége folyói, a hegy szélén lezúdúló vizei.

A városba érkező turistát hatalmas várostérkép fogadja, ami valljuk be nem túl informatív, hisz a teljesen várost ábrázolja, a helyi bürokrácia összes nevezetes épületeivel, a város szélén megtaláljuk a WaterFall nevezetű helyet.

Igazán impozáns látványosság a város folyója lezuhan a sziklafalon. A látványosság megtekintéséhez egy turistautat építettek ki. A vízesések mellet elhaladva leérünk a hegy lábához, ahol egy szabadtéri múzeum bemutatja a víz erejét hogyan használták fel a helyiek szerszámok előállítására. Sajnos a múzeum elég rossz, elhanyagolt állapotban van. Továbbhaladva egy nem túl bizalomgerjesztő lift visz fel minket a hegyen. Itt egy malom, egy akvárium, ahova nem sikerült bejutni.

Érdemes a város további területeit is bejárni a szikla mentén. Régi felújított épületeket, templomot találunk itt, nagyon barátságos környezetben, és csodálatos kilátást a völgybe.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found
Powered by Komento