keleti_focsatornaA jó idő is segített abban, hogy áttekerjünk Hajdúszoboszlóról a Hortobágyra. Utunk során érintettük a Keleti főcsatornát és a Hortobágy folyót is. Mindkettő jelentős vízhozammal dicsekedhetett, az időjárás is csapadékos volt az elmúlt napokban, sár és belvíz volt jellemző erre a környékre is.

Utunk kerékpárral olykor elég nehézkes volt. Hajduszoboszlóról Nagyhegyesre olykor kerékpárutak segítik a közlekedést, azonban az autóút minősége nagyon rossz, ehhez képes jelentős a forgalom rajta.

hortobagy_hid

A Keleti főcsatorna hídja elég keskeny, tanácsos a járdán átkelni, a biciklit tolva és megcsodálni a vizet, a partot, a düledező fákat, az ott élők csónakjait, stégjeit.

A 33-as főúton jelentős forgalmat nem tapasztaltunk. Hortobágy településen, a Kilenclyukú hídnál jelentős sár fogadott minket. Érdes, hogy mennyire meglátszott a túristák hiánya. A szezonon kívül ugyan volt egy-két megszokott árus, akik sötétedéskor bezártak, ebédelni viszont nem tudtunk, egy közli hotelhez el kellett tekernünk, még egy szendvicset se tudtunk magunkhoz venni.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found
Powered by Komento