fertoto_pihenoKörül tekertük a Fertő tavat egy hétvége alatt! Nem kirívó teljesítmény, hiszen egyesek egy nap alatt is letudják a kb. 140km-es távot, de mi kicsit szét is néztünk.

Líviával és Zitával indult az autó Pestről Kapuvárra, ahol a szállásunk volt, péntek délután. Az előőrs, Eszter és Zoli már vonattal előbb oda értek. Mi a bringákat a kocsi seggére rögzíthető bringatartón vittük, ez volt első igazi próbája az eszköznek, nagyon bevált, simán mentünk 130km/h sebességgel és nagyon biztonságosnak tűnt.

A szállásadónk kedvességére ott hagytuk a kocsit a vendégház parkolójában és egy jó késő, déli indulással beletekertünk Fertőrákos felé. A mi útvonalunk az volt, hogy előbb Ausztriába tekerünk át, ott keresünk szállást kb.  80 km megtétele után.

 

balfi_forras

Első nagyobb megállónk a Balfi-forrás mellett volt. A forrás vize nagyon szagos, nagyon sokan várakoznak a víz felvételéhez. A kút és környezete nagy kultúráltan van elrendezve, lehet pihenni, parkolni, iszogatni kellemesen. A vízből az útra is tankoltam magamnak. A fekete kulacsomban igazi termálvízzé melegedett, mintha a Széchenyi vizéből kóstolgattam volna. Hát ez embert próbáló, inkább nem ajánlom senkinek sem.

Az osztrák utakon tekerni nagyon kellemes. Kb. országút szélességű kerékpár út viszi a kirándulók, sok-sok pihenővel, kúttal, térképpel, magyarázó táblával kiépítve. Itt a kerékpár utak is számozottak, hasonlóan az autóutakhoz. A pihenőkben olykor leírásokat is találni a környékről, nevezetességekről, egyik helyen egy lazító gyakorlatokat bemutató leírást olvasgattunk és próbáltuk ki. Az út tipikusan nem a tó partján megy, de a szőlőtőkék melletti útról lelátni a tóra, a nádasra.

Szállásunkat Winden am See-ben találtuk meg, már épp csepergett az eső, nagy szükségünk volt rá. A városka mint egy igazi falu, úgy működött, házról házra küldtek minket a szállásadók, vajon hol van hely, ki tud befogadni minket. Kaptunk szállás, vacsit és ihattuk a háziak házi borát, ami nem is volt rossz :)

fertoto_kikotoSokan lespórolják a túra útvonalát egy hajóúttal. Mi ebből most nem kértünk, de a fertő tavi hajókikötőket megszemléltük, pihentünk egyet, fagyiztunk, nézegettük, milyen gépekkel járnak a sógik.

A visszafele út nagyon neccesnek tűnt. A magyar oldali kerékpárút igen siralmasnak tűnt, gödrök, kátyúk voltak rajta. Majd a kerékpárút el is tűnt, ahogy újra Kapuvár irányába vettük az irányt.

Egy jó kis túrázást mindenkinek ajánljuk. Ha az idő is engedi, egy fürdőzést is be lehet iktatni a sportos hétvégébe.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found
Powered by Komento