Újabb névvel ismerkednek meg a magyarok, és persze hogy egy magyar teljesítményéhez köthető! A teljesség igénye nélkül Fa Nándor, Méder Áron, Rakonczay Gábor után Végvári Tamás vágott bele az igazán figyelemre méltó tengeri utazásba.

Tamás útjáról már bőven cikkeztünk. Ma reggel indult el a Lupa-szigettől egy kb. 50 fős barátokból és érdeklődőkből álló társaság búcsújával első 7 ezer km-es túrájára. Az út során a Dunán indulva a Fekete tengeren keresztül és az Adrián Rijekában fog kikötni pár hónap múlva.

20120414_084401k

Fotó: Dankaházi Lóránt

Tamás megmutatta az érdeklődőknek a hajóját, a felszerelését. Látványos bepakolás és gyors interjúk után elbúcsúzott és vízre szállt. Egy kisebb technikai kör után integetett és eltűnt dél felé, a horizonton.

20120414_093023k

Fotó: Dankaházi Lóránt

Az itthoni szakaszon elkíséri őt pár barátja is. De öreg-rókák, ismerősök is megálltak kenukkal fotózkodni, jó szerencsét kívánni.

Pár érdekességet figyeltünk meg. Menedzserek jellegzetes nyugtatója, a gumicsirke. Most irányzék lesz. Mondjuk dísznek se rossz, a piros fejével feldobja a kék-fehér Wind 535-öst.

20120414_085403k

Fotó: Dankaházi Lóránt

Kesztyű nem volt induláskor Tamáson. És a videó!!!

Videó: Komeiner Lívia

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
  • No comments found