Köztéri szaunázás a Hősök terén a PLACCC Fesztiválon‏

Színesedik Budapest! Őrületes programok! Szaunázz a szabadban, de ne egy tó partján, a hegyekben, erdőben, hanem a város legforgalmasabb, turisták által látogatott helyén, a Hősök terén!

Dörögdi Ádám: Placc szauna

Persze a megvalósítóknak is úgy éri meg, ha nagy figyelmet kap ötletük, és minden kicsit sem szégyenlős, akár bevállalós érdeklődő részt vehet a frappáns ötletben.

A szokatlan móka egy cseh csapat szüleménye, ezen a héten vasárnapig tekinthető meg, vagy próbálható ki a Műcsarnok teraszán. Az árak kicsit borsosak a fapados kivitelhez képest, de itt nem a nyugodt pihenés a lényeg, egy órás jegy 1200Ft-ért vásárolható, előre foglalással, hisz a kapacitás véges.

Dörögdi Ádám: Placc szauna

Fotók: Dörögdi Ádám

Mindez a Placcc fesztivál része.

Comment (0) Hits: 1010

II. Nemzeti Kacsakődobó Bajnokság és piknik

danube_kacsakofesztIAzért ez a program mindenkinek mosoly csal az arcára! :) És már a második? :)

Megfogadtam, hogy olyan programról nem írok ajánló cikket, amire nem megy el a csapat egyik tagja, max. a FaceBookon osztom meg. Erre a programra viszont elmegyünk.

Nemcsak azért, mert közel van, talán jó idő lesz. Hanem kint leszünk a szabadban, ez a program is támogatja a Duna és a budapestiek olykor mostoha viszonyát. És lesznek egyeb pihentető progik is.

Sokakban felmerül, na de még is ez hogy?

A cél: Minél tőbbet pattanjon a lapos kő a vizen. A játék menete: Mindenki 3 kővel dob, a dobások összeadódnak. A legjobb 8 versenyző kerül a főtáblára. Főtábla: párba sorsoljuk az ellenfeleket és mindenkinek 3-3 kővel dob. Az egyenes kiesés során az jut tovább, aki összesen többet dob.

Azt írják még a Danube Flows szervezők, hogy edző kavicsot hozzon mindenki. A verseny kavicsot ők adják. Ezt mondjuk gondoltam, nem mindegy ki mivel megy oda.

Találkozunk ott! 2012. április 22. 12:00 - 22:00 XIII. ker., Vizafogó Park (Viza utca és a Duna találkozásánál)

Comment (0) Hits: 1042

A vízre szállás - Kajakkal Európa körül

Mint már korábban beszámoltunk róla Végvári Tamás 25 000 km-es kenutúra projektbe kezd, mellyel megkerüli Európát. Az idei szakasz 7 ezer kilométer lesz, Rijekáig tart.

Szeretettel várunk mindenkit a Kajakkal Európa körül idei vízre szállására!


Kajakkal Európa körül I. év nagyobb térképen való megjelenítése

Az indulás helyszíne Budakalász, a Duna part a Lupa-szigetnél, lásd fent a térképen. Az indulás időpontja 2012. április 14-e szombat, 10.00.

Érdemes előbb érkezni. Kívánjunk szerencsés utat Tamásnak!

Comment (0) Hits: 1055

És jön! Jön! Duna-átúszás

A MOME line Design Műhely továbbra is ontja magából, nagyon helyesen, a színesebbnél színesebb, Dunát népszerűsítő programokat, ahogy tavaly is tette.

Ennek egyik csúcsának tekinthetjük a most bejelentett Duna-átúszást. Hisz ilyen szervezett programon ki tudja mikor vehetett részt a közönség.

Lucie Debelkova: Sunrise over The Hungarian Parliament

photo taken by Lucie Debelkova

Természetesen nyomban felmerül, mennyire biztonságos a Dunában megmártózni a budapesti szakaszon, sőt átúszni.

A vízminőségi adatok jelentősen változtak az utóbbi években, ennek egyik legfontosabb eleme a szennyvíztisztító rendszer bővítése volt. Ezt a kimutatást az ELTE egyik prezijében találtam, pontosabb adatokat is fogok keresni.

duna_vizminoseg2005

A biztonság másik része a sodrás. Ez azért jelentős 5km/h. Lassabban úszókat szépen elviheti, mire a túlpartra ér. A hír szerint a Margit-hídtól a Parlamentig terjedő 800 méteres Duna-szakasz áll majd az úszók rendelkezésére. ezen kívül 16 hajó fogja biztosítani a környéket, az úszók kis 20 fős csoportokban kerülnek majd indításra.

Az időjárási viszonyok és a víz minősége a rendezvény előtt folyamatosan monitorozva lesz, bármilyen veszély esetén módosítás kerülhet a programba az úszók biztonsága érdekében. A tervezett időpont: 2012. június 30.

Természetesen a A Duna-átúszás idején a szurkolókat és az érdeklődőket a pesti rakparton különböző programok várják; lesz hal- és bio-ételkülönlegességeket kínáló bazársor, kulturális és sportplázs, koncertek és kiállítás is a Duna-parti rehabilitációs tervekről.

Comment (0) Hits: 6089

Víz világnapja 2012

Idén is sok program várja az érdeklődőket a Víz világnapján!

Régóta mérgelődök, hogy ezek javarészt gyerekprogramok. Leszámítva néhány meghirdetett sportprogramot, amit persze a média szereplői nem reklámoznak túl, úgy mint a víz kóstolást a budapest termálfürdőkben és a múzeumok programjait. Nem vicc a kóstolás: " Ivóvíz kóstoltatás az ivókúton 6-18-ig 2 dl/fő" - csak takarékosan.

Berke Gyula: Hiv a Duna

Tegnap ötletes performance-szal állt elő a Danuble Flow "Hív a Duna" felhívásával. Fényfestéssel készült felirat a Szabadság-híd budai hídfőjénél a rakpart lépcsőin. A wizesblog csapata is kint volt és megörökítette az eseményt, Berke Gyula képét látjátok.

A tavalyi Duna programokhoz hasonlóan idén is folytatódnak a Duna szerepét hangsúlyozó, az élhető Budapestet bemutató programsorozatok. Néhány megtalálható a Danube Flow honlapján.

Comment (0) Hits: 1147

II. Szaunázók hétvégéje

csajok-szaunabanIdén újra megrendezik a Szaunázók hétvégéjét! Azaz 2011. október 21-23-ig.

Ez valami bazári esemény a BMV területén?

Nem, kedvezményesen látogathatók a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület regisztrált szolgáltatói.

A rendezvény a wellness szolgáltatások népszerűsítését szolgálja.

A kedvezmények a szauna szolgáltatások árából ezen a hétvégén 50%. Ha nincs külön szauna jegy, akkor az egyéb szolgáltatásokkal kombinált jegy árából 20% a kedvezmény.

A regisztrált és kedvezményt nyújtó szolgáltatók listája a MEME honlapján érhetőek el.

A különféle szeánszokról és azok kezdési időpontjáról is találtik információkat. Tényleg létezik mézes-joghurtostól a sörös-jeges szeánszig.

Mi van a kedvezményen felül?

Szauna-Szeansz_t

A hétvége során egy játékba vonják be a vendégeket a legjobb szaunamester megtalálására. Ennek elnyerője a Szauna Szeánsz mesterek közönségdíját, a szakmai által többfordulós versenyben kiválasztott szaunamestert Oscar-díjjal illetik.

A vendégek a helyszínen pontozólap kitöltésével szavazhatnak. A zsűri az alábbi szempontok alapján dönt:

  • Hangulatteremtés készsége, kommunikáció a vendégekkel – maximum: 10 pont
  • A helyes szaunázás alapelveinek ismerete - maximum: 10 pont
  • A szaunázás élettani hatásainak ismerete - maximum: 10 pont
  • A szeánszokon alkalmazott anyagok ismerete, hatásai - maximum: 10 pont
  • Alkalmazott illóolajok ismerete, illatok helyes megválasztása, komponálása - maximum: 10 pont
  • A szauna páratartalmának beállítása, a szellőztetés hatékonysága - maximum 10 pont
  • Legyezési technikák hatékonysága - maximum: 10 pont

    Szaunázzatok Ti is hétvégén! Hová mennétek szívesen?

Comment (0) Hits: 1130